Medewerkers tevredenheid verhogen

Strategie & advies

Merk je dat je medewerkers ongemotiveerd zijn en geen stap extra meer willen zetten voor de organisatie of voor elkaar. Wil jij de medewerkerstevredenheid verhogen en werkgeluk op nummer één zetten binnen de organisatie? Door middel van een strategisch plan van aanpak; een advies op maat maak ik inzichtelijk wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie. Zo kun je stap voor stap aan de slag met het verhogen van de medewerkerstevredenheid, plezier op de werkvloer en betere bedrijfsresultaten.

New Happiness vertouwenspersoon - coach
New Happiness - Medewerkerstevredenheid

Rinkelende alarmbellen

Door mijn empathisch vermogen en door dicht bij de medewerkers te staan vang ik signalen op uit de organisatie. Denk hierbij aan stress en vermoeidheid door een aanhoudende hoge werkdruk, een slechte werksfeer door roddelende collega’s of slechte communicatie binnen de organisatie. Wanneer ik deze alarmbellen af hoor gaan is het tijd voor verandering. Ik ga met de medewerkers in gesprek, haal feedback op bij de werknemers en deel deze met de juiste mensen binnen de organisatie. Een kant-en-klaar plan van aanpak voor meer geluk op de werkvloer!

En door actief met medewerkers in gesprek te gaan en ook daadwerkelijk iets met de feedback te doen hebben ze het gevoel dat ze écht gehoord worden, wat ook bijdraagt aan werkgeluk. Win-win dus.

Medewerkerstevredenheid door het dak

Door écht om het welzijn van de medewerkers te geven en bereid te zijn om naar hen te luisteren en iets met de feedback te doen, zullen medewerkers meer werkgeluk ervaren en wordt de medewerkerstevredenheid verhoogd. Je zult merken dat je werknemers:

Met betere bedrijfsresultaten als gevolg, want dat gaat dan vanzelf; écht waar.

Mijn hulp nodig?

Kan jouw organisatie een flinke dosis werkgeluk gebruiken of heb je advies op maat; een plan van aanpak of een strategisch plan nodig voor het motiveren van jouw werknemers? Laten we onder het genot van een kop koffie kennismaken om te kijken wat ik voor jou en je werknemers kan betekenen.

Ook voor één op één coaching, groepscoaching of teambuilding door middel van sport- en spelactiviteiten kun je bij mij terecht.